Gránátalmás-citromos blondie.

  • 2020.12.06.
  • 8


Szép, napsütéses idővel köszöntött ránk advent második vasárnapja, mintha nem is a karácsonyi ünnepekre készülnénk. Az adventi koszorún pedig meggyújtottuk a második gyertyát, megint egy héttel közelebb kerülve az ünnepekhez. Részemről egy kis hóesésnek jobban örülnék, de hátha idén a karácsony már fehér lesz. Kevertem-kavartam, és a mai napra egy igen egyszerű, ám nagyon finom süteményt blondie-t sütöttem. A tésztába, és a töltelékbe is került citrom, valamit a töltelékbe még gránátalma is.... A blondie sütésénél figyeljünk arra nehogy nagyon kiszárítsuk, mert akkor a legfinomabb, ha jó szaftos marad. Nekünk nagyon ízlik, és szerintem még az ünnepi asztalon is megállná a helyét.Mindenkinek kellemes Advent vasárnapot, és meghitt, várakozással teli napokat kívánok!Hozzávalók a tésztához:15 dkg liszt10 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor 15 dkg fehér csoki (Milka)8 dkg vaj2 db tojás (nagy)1/2 citrom leve1/2 citrom reszelt héja csipetnyi só1 kk sütőpor
kisebb gránátalma

A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy fehér, hártyás rész ne maradjon a magokon.A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a citromlevet, az egész tojásokat, majd keverjük simára.A vajhoz adjuk hozzá a darabokra tördelt fehér csokoládét, majd gőzfürdő fölött, olvasszuk fel, és hűtsük langyosra.Ezután adjuk hozzá a cukros keverékhez, és szintén keverjük össze.A lisztet keverjük össze egy csipetnyi sóval és a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a keverékhez, adjuk hozzá a gránátalma magot is, és szintén keverjük simára.Egy kb. 18x27 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egyenletesen kanalazzuk bele a masszát, és tegyük félre.Citromos mascarponekrém hozzávalói:25 dkg mascarpone10 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor1/2 citrom reszelt héja1/2 citrom leve1 db tojás (nagy)A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást, a citrom reszelt héját és levét, majd keverjük simára.Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő masszára.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsivel magasabb hőfokon süssük 25-30 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem, de ez függ a sütőtől.)A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, szórjuk meg gránátalma maggal, majd úgy kínáljuk.