Csicseriborsó saláta chilis fürjtojással.

  • 2020.06.05.
  • 7

A napokban ebédnél marad egy darab sült hús, mely a hűtőben várakozott, én pedig azon agyaltam, hogy mihez is használjam fel. Mivel a sült hús mellett meglapult egy üveg chilis olajban pácolt fürjtojás, melyet még Gabikától kaptam a Fürjes Majorból, és volt itthon egy üveg csicseriborsó, így adott volt hogy együtt kerülnek bele egy finom salátába.... A dresszingbe a mézen, citromlén, és a magos dijoni mustáron kívül került még két evőkanál chilis étolaj is, melytől kellemesen csípős ízű lett a saláta.
Hozzávalók:1 ü. csicseriborsó10 db fürjtojás (chilis olajban)3 db paradicsomkb. 20 dkg sült hús (pl. maradék)3 ek méz2 tk magos dijoni mustár1 citrom levecsipet só2 ek chilis étolaj
A csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, folyó víz alatt mossuk le, majd alaposan csepegtessük le.A fürjtojásokat szedjük ki a chilis olajból, majd vágjuk félbe.A paradicsomot ízlés szerint szeleteljük fel.A sült húst, mely lehet maradék is.... tépkedjük kisebb darabokra.A mézhez adjuk hozzá a mustárt, a chilis étolajat, a citromlevet, egy csipet sót, majd keverjük alaposan össze. (citromlevet ízlés szerint adjunk hozzá)Egy tálba tegyük bele a lecsepegtetett csicseriborsót, adjuk hozzá a sült húst, majd öntsük rá a mézes-citromos..... dresszinget, és keverjük alaposan össze.Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, majd óvatosan keverjük, forgassuk össze, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek összeérjenek. (minél tovább áll, annál finomabb lesz)Tálalás előtt helyezzük a salátára a félbevágott fürjtojásokat, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, és úgy kínáljuk.A bükkfán füstölt, és különböző pácolással készült fürjtojás a következő linkre kattintva megrendelhető:Fürjes MajorTelefonos megrendeléshez pedig hívd a:
+3630 515 6108
Leicht-Érdi Gabriella.