Rántott hús tejfölös-fűszeres bundában.

  • 2019.11.01.
  • 4

Mondhatnám hogy a rántott hús nálunk megunhatatlan, de az évek folyamán ez teljesen megváltozott. Egyre ritkábban kerül a tányérunkra, ezért megpróbálom kicsit változatosabb panírban, bundában kisütni. Mivel már elég régen volt rántott hús, így gondoltam ebédre azt készítek.... a hússzeleteket végül tejfölös-fűszeres bundába forgattam bele, majd úgy sütöttem ki. A hús pedig finom ízletes, és szaftos lett, melyet gombás rizzsel tálaltam.
Hozzávalók:6 szelet sertéstarja (v. karaj)2 db tojás (nagy)2 dl tejföl (20%-os)liszt (amennyit majd felvesz)só (ízlés szerint)őrölt fehér bors (ízlés szerint)1 tk ételízesítőmajoránna (ízlés szerint)kakukkfű (ízlés szerint)
kb. 5 dl olaj a sütéshezA hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.Egy tálba üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd keverjük alaposan össze.Ezután adjunk hozzá annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. (a lisztet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl sűrű legyen a massza)Az előzőleg besózott húst először forgassuk bele lisztbe, ezután alaposan forgassuk bele a tejfölös-fűszeres bundába, majd helyezzük bele az előzőleg felmelegített olajba.Ezután fedjük le a serpenyő tetejét, majd mérsékeljük a hőfokot, és többször átfordítva addig süssük a húst, míg szép pirosra sül.Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én gombás rizst készítettem, mely jól illett a húshoz. Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeleteket, kanalazzuk mellé a köretet, majd ízlés szerint salátával, savanyúsággal, csemege uborkával.... kínáljuk.