Császárszalonnás csirkemájpörkölt.

  • 2019.11.08.
  • 4

Vannak akik szeretik a belsőségekből készült ételeket, és vannak olyanok is akiket még az étel gondolatától is kiráz a hideg.... Ezt az egyszerű csirkemájpörköltet tehát azoknak ajánlom, akik szívesen fogyasztják a csirkemájat. Az elkészítése roppant egyszerű, röpke egy óra alatt az asztalra varázsolhatjuk, és a füstölt császárszalonnától különösen finom ízű lesz az elkészült csirkemáj. Tálalhatjuk rizzsel, kifőtt tésztával, krumplipürével, de jól illik hozzá pl. a bulgur is.
Hozzávalók:50 dkg csirkemáj20 dkg császárszalonna1 db vöröshagyma (nagy)2 tk pirospaprika1 tk Erős Pista (erős paprikakrém)só (ízlés szerint)1 tk ételízesítő őrölt fekete bors (ízlés szerint)1 tk majoránna5 dl víz 2 ek étolaj A csirkemájat vágjuk fel nagyobb darabokra. A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.A felkockázott szalonnát tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá az olajat, és addig süssük hogy szép színt kapjon.Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és süssük tovább, hogy a hagyma kissé összeessen, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, és öntsük fel a vízzel.Ezután tegyük vissza a tűzre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, adjuk hozzá a csípős paprikakrémet, majd kisebb lángon főzzük kb. fél óráig. (a sózással óvatosan bánjunk, mert a szalonna is sós)Ezután adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, majd főzzük még kb. tíz percig, hogy a máj puhára főjön, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen. (arra figyeljünk, nehogy sokáig főzzük, mert a máj kemény lesz)Ameddig a csirkemájpörkölt fő, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré, a kifőtt tészta, vagy éppen a bulgur is.Tálaláskor a császárszalonnás csirkemájpörköltet ízlés szerinti körettel, és savanyúsággal kínáljuk.