Bacon alatt sült fokhagymás tarjaszelet gombás rizzsel.

  • 2019.09.26.
  • 1

A tarjaszelet már magában is egy szaftosabb, zsírosabb hús, de ezt még fokozhatjuk ha sütés előtt baconszeletekbe csomagoljuk, melytől még ízre is sokkal finomabb lesz. A hússzeleteket pár órára, vagy éppen egész éjszakára tegyük fokhagymás tejbe, ezért érdemes már előző este pár percet foglalatoskodni vele...... majd másnap szép pirosra sütni. A gombás rizst igen egyszerű elkészíteni, de ízlés szerint más körettel is tálalhatjuk, és a tojást is elhagyhatjuk, de kár lenne..... Nekünk nagyon ízlett tojással, és tojás nélkül is.
Hozzávalók a húshoz:8 szelet sertéstarja (kisebb szeletek)1 nagy csomag bacon3-4 gerezd fokhagymasó (ízlés szerint)2 tk ételízesítő1 kk majoranna1 kk kakukkfű2-3 dl tej 2-3 ek olajKell még 8 db tükörtojás a tálaláshoz.A fokhagymát préseljük bele a tejbe.
A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd öntsük fel a fokhagymás tejjel, és hagyjuk pár órát, vagy egy egész éjszakát állni a hűtőben.
Sütés előtt vegyük ki a bepácolt húst a hűtőből, majd alaposan csepegtessük le, és minden szeletet csomagoljunk bele két szelet baconbe.Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az olajjal, majd helyezzük rá a baconbe csomagolt tarjaszeleteket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, és tálalásig tartsuk melegen.
A tojásokat egy serpenyőben, kevés olajon, enyhén sózva ízlés szerint süssük meg. (Ízlés szerint süthetjük lágyabbra a sárgáját vagy éppen keményebbre. Én keményebbre sütöttem...)
Gombás rizs hozzávalói:1 cs előfőzött rizs1 db konzerv csiperke gomba 1 db vöröshagymasó (ízlés szerint)1 kk ételízesítőőrölt színes bors (ízlés szerint)2 ek olajA gombát alaposan csepegtessük le, majd vágjuk kisebb darabokra. (Én egy kicsit ki is nyomkodom a levét, mielőtt elkezdem párolni.)A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd többször megkeverve, süssük együtt pár percig. (amikor a gombát hozzáadjuk érdemes lefedni a serpenyőt, mert pattogni fog a nedvességtől)A rizst enyhén sós vízben főzzük puhára, csepegtessük le, majd keverjük hozzá a hagymás gombához. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána.Tálaláskor kanalazzuk a gombás rizst a tányérra, tegyük mellé a tarjaszeletet, majd helyezzünk rá egy tojást, és úgy kínáljuk.