Marcato tésztagép.... az új segítségem a konyhában.

  • 2019.08.29.
  • 0

A házi tésztánál nincs is finomabb, és mivel soha nem volt nagy nehézség számomra, így mindig saját magam gyúrtam és gyúrom a mai napig. A régi időkben még hagyományosan, a kézzel meggyúrt tésztát sodrófával nyújtottam vékonyra, persze attól függően hogy milyen tésztát szerettem volna készíteni. Idővel a nyújtásban segítségemre volt szintén egy Marcato tésztagép, mellyel nyújtani lehetett a tésztát, de csak cérna és széles metéltre lehetett felvágni. A napokban viszont elkezdtem nézelődni az interneten, majd annyira megtetszett ez az új gép, hogy azonnal meg is rendeltem. Persze rögtön ki is próbáltam, és..... A régi gépem pedig visszakerült a dobozába, majd a kamra polcára, mert hátha szükségem lesz még rá......A tészta nyújtását fokozatosan, több lépésben lehet elvégezni, mivel 9 állítási lehetőség van attól függően, hogy milyen vékonyra szeretnénk kinyújtani az előzőleg meggyúrt tésztát. A tésztagéppel kinyújtott tésztát ízlés szerint felvághatjuk cérnametéltnek, széles metéltnek, valamit felszerelhetünk rá ravioli valamit spagetti készítéséhez való betétet. A spagetti tésztát eddig boltban vásároltam meg, de ennek most vége, mert már el tudom saját magam is készíteni, sőt
ravioli is rendszeres készül majd különböző töltelékekkel.....Nagyon elégedett vagyok mint a Marcato márkával, mint pedig a tésztagéppel készített különböző tésztákkal, így csakis ajánlani tudom mindazoknak akik esetleg tésztagép vásárlás előtt állnak.