Kolbászos-krumplis sült oldalas.
- 2018.09.29.
- 0
A hűvösebb idő beköszöntével egyre gyakrabban készül a sütőben az ebéd, így történt ez most is. Jó húsos oldalast vásároltam, és mivel a napokban még találtam a kertben cukkinit, sárga koktélparadicsom pedig még rengeteg van, így gondoltam ezeket is felhasználom. Az oldalast először puhára főztem (ezt esetleg már előző nap megtehetjük, így időt spórolunk meg) majd krumplival, a cukkinivel, paradicsommal, és egy darab felszeletelt füstölt kolbásszal együtt került a sütőbe. Bő egy óra múlva pedig már tálalhattam is....
Hozzávalók:1 kg sertésoldalas50 dkg krumpli (sárga)1 db zsenge zöld cukkini1 db zsenge sárga cukkini6-8 szem piros paradicsom2 nagy marék sárga koktélparadicsom30 dkg füstölt kolbász1 kisebb csokor friss zsálya (v. 1 tk szárított)
1 tk ételízesítősó (ízlés szerint)3-4 gerezd fokhagyma4-5 ek sertészsírAz oldalast daraboljuk fel, majd öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje. Ezután adjunk hozzá 1 tk sót, a felszeletelt fokhagymát, majd főzzük puhára. Amikor puhára főt, vegyük ki a vízből, csepegtessük le, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel.A krumplit pucoljuk meg, ízlés szerint kockázzuk fel, enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le, és hűtsük ki. Ezután ízlés szerint sózzuk, és óvatosan keverjük össze.A zöld és sárga cukkinit vágjuk fel nagyobb kockákra. A piros paradicsomot vágjuk félbe, vagy ha nagyobb, akkor negyedeljük. A füstölt kolbászt vágjuk vastagabb karikákra.
(Mindkét cukkini lehet zöld, ha nem tudunk sárgát beszerezni. )Egy nagyobb tepsibe öntsük bele a felolvasztott zsírt, majd tegyük bele az előfőzött krumplit a felkockázott cukkinit, és keverjük össze.Ezután helyezzük rá a befűszerezett oldalast, szórjuk köré a paradicsomot és a kolbászkarikákat, valamit szórjuk meg a friss (v. szárított) zsályával. (A kolbászt ízlés szerint később is hozzáadhatjuk, ha azt akarjuk, hogy éppen csak átsüljön. )Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten bő egy óra alatt süssük készre. (Sütés közben az oldalast fordítsuk át, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön.)Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült oldalast, kanalazzuk mellé a vele sült köretet, és úgy kínáljuk.