Fűszeres puncs.

  • 2017.01.09.
  • 3

A nagy hidegbe azért csak kimerészkedtem és lesétáltam a Dunához, megnézni a jégzajlást. Csodálatos látvány, és egyben szinte félelmetes is, a jégtáblák rianása, ahogy úsznak a vízen. A -10 fok körüli hőmérsékletben azért jól átfáztam, így hazaérve gyorsan készítettem egy finom puncsot. A Rooibos teafiltertől napsütést idéző színű forró puncs már látványában melengető. Én bort is adtam hozzá, de ha netán gyerekek is szeretnék elkortyolgatni, akkor a készítsük több almalével, alkoholmentesen. Hozzávalók:5 dl víz5 dl almalé 3 dl édes fehérbor2db Rooibos teafilter (African Dawn)2 tk forralt-bor fűszerkeverék1/2 citrom reszelt héja1 narancs reszelt héja1 narancs felszeletelve2-3 ek mézédesítő ízlés szerint (v. cukor)
A vízhez adjuk hozzá a fűszerkeveréket, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, tegyük bele a teafiltert, adjuk hozzá a reszelt narancs és citromhéjat, majd lefedve hagyjuk pár percig állni.Ezután szűrjük le, adjuk hozzá az almalét, majd ízesítsük mézzel és édesítőszerrel, tegyük bele a vékonyan felszeletelt narancsot, és hagyjuk állni hogy az ízek jól összeérjenek.Az elkészült puncsot kínálhatjuk forrón, de elkortyolhatjuk jó langyosan is.