Sült kolbász köménymagos kelkáposztával és krumplipürével.

  • 2016.05.07.
  • 2

Egyszerű hétvégi fogás, melyet bő fél óra alatt elkészíthetünk, és már tálalhatjuk is. Én kelkáposztával készítettem, de ízlés szerint friss, zsenge levelű édes káposztát is választhatunk, mert mindkettő jól illik a tejfölös-mustáros szafthoz, és a sült debrecenihez. A köretet is ízlés szerint választhatjuk meg, én pl. krumplipürét készítettem, de rizzsel, esetleg kuszkusszal is tálalhatjuk.
Hozzávalók:6 db debreceni2 db vöröshagyma (nagy)1 db kisebb kelkáposzta3 dl csirkealaplé2 dl tejföl2 tk egész köménymagsó 2 tk magos dijoni mustár
2 ek olívaolaj3 dkg vaj Forrósítsunk fel 1 ek olajat, tegyük bele a kolbászokat, és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. (sütés közben többször forgassuk meg, hogy egyformán süljön)A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.
A káposztát vágjuk fel 6 részre úgy, hogy a torzsája összefogja a leveleket. A maradék olajat és a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, szórjuk meg sóval, majd néha megkeverve pároljuk aranybarnára.Ezután a hagymát szórjuk meg a köménymaggal, majd pirítsuk együtt 1-2 percig.Ezután tegyük rá a káposztaszeleteket, öntsük fel az alaplével, fedjük le és pároljuk pár perc alatt puhára a káposztát, majd óvatosan szedjük ki egy tányérra.A visszamaradt hagymás szafthoz adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt, forraljuk össze, majd tegyük bele a káposztát, és a sült kolbászt is. Ezután főzzük pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön, és az ízek összefőjenek. (közben többször rázogassuk meg, de keverni nem szabad, mert különben összetörik a káposzta)Közben ízlés szerint készítsük el a krumplipürét, vagy esetleg rizst, kuszkuszt......Tálaláskor kanalazzunk a tányérba pár kanál hagymás-szaftot, helyezzük rá a káposztát, a kolbászt, és a krumplipürét, majd úgy kínáljuk.