Aszalt szilvás-tejfölös szárazbableves.

  • 2015.09.30.
  • 2

Szárazbableves és aszalt szilva!! Lehet most többen felkapják a fejüket, de állítom hogy nagyon finom a kettő együtt. Először amikor megláttam a receptet, el sem tudtam képzelni hogy milyen is lehet ez a leves. Aztán csak nem hagyott nyugodni, és gondoltam mit is veszthetek, ha esetleg nem ízlik majd. A babot, na meg azt a csomag aszalt szilvát, hát több is veszett már..... Szerencsére ízlett, méghozzá nagyon is ízlett, így aztán csakis azt bántam volna, ha nem főzöm meg.Hozzávalók:25 dkg száraz tarkabab1 cs aszalt szilva1 db babérlevél1 tk só1 ek liszt2 dl tejföl1 mk cukorkb. 1 l víz A szárazbabot este áztassuk be hideg vízbe, így gyorsabban puhára fől majd.Főzés előtt öntsük le az áztatóvizet a babról, majd öntsük fel kb. egy liter vízzel. Adjuk hozzá a sót, a babérlevelet, majd főzzük félpuhára. (közben kóstoljuk, nehogy a bab szétfőjön)
Amikor a bab már félpuhára főtt, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt aszalt szilvát, és a cukrot, majd főzzük puhára.A tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevés levessel, majd egy szitán át, öntsük bele a levesbe. (így biztosan nem lesz csomós)
Ezután óvatosan keverjük össze, majd forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.Tálaláskor merjük a sűrűbb levest tányérokba, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a bab és az aszalt szilva együtt.