Mascarponés lazackrém.

  • 2014.12.27.
  • 5

Szinte észrevétlen gyorsasággal repült el a karácsony, és már csak pár nap választ el bennünket a szilvesztertől. Mint minden évben, idén is sok finomság került az ünnepi asztalra, melyek majd szép sorjában felkerülnek a blogba is, hiszen jövőre is lesz karácsony, és jól jönnek majd a bevált receptek keresgélés közben. Ezt a mascarponés lazackrémet, már pl. többször is elkészítettem, és idén sem vallottam vele szégyent.
Roppant egyszerű, ám nagyon, de nagyon finom volt a ropogós kiflikarikákon feltálalva. Nem csak karácsonykor, de pl. szilveszterkor is kínálhatjuk egy jófajta pezsgő társaságában.
Hozzávalók:10 dkg füstölt lazac20 dkg mascarpone1 db újhagymacitromlésóőrölt fehér borsA füstölt lazacot, és az újhagymát vágjuk fel apróra.A mascarponét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, majd keverjük alaposan össze. (a sózással vigyázzunk, mert a lazac is sós) Ezután fóliával lefedve, tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.Közben karikázzuk fel a kiflit, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra.Tálalás előtt vegyük ki a lazackrémet a hűtőből, majd kanalazzuk rá a kiflikarikákra, és úgy kínáljuk.