Kovászos kifli és kakaós csiga

  • 2020.12.14.
  • 1


Kovász készítés:
https://kovaszlabor.blog.hu/2018/07/19/igy_neveld_a_kovaszodatKaptam aktív kovászt abból készültek az alábbi finomságok.Kifli60 dkg liszt20 dkg kovász1,5 dkg só2 ek
Dia Wellnes negyedannyi Cukorhelyettesítő2 dkg olvasztott vaj4,5 dl langyos tejSzezámmag/nagy szemű só/reszelt sajt1.

A kovászt felszaporítottam, 1 nappal a készítés előtt.2. A langyos tejben alaposan elkeverem a kovászt, a tojást, a cukorhelyettesÍtőt, Hozzá kevertem a lisztet és dagasztottam, majd apránként hozzá adtam az olvasztott vajat. 3. Lisztezett tálban duplájára kelesztettem, 3x hajtogattam fél óránként.4.

Ha megkelt a tészta, 3 részre szedjük és minden egyes gombócból kb. 15x40 cm nagyságú téglalapot nyújtunk, amit cikk-cakkosan háromszögekre vágunk. 7-8 darab háromszög jön ki egy gombócból. A háromszögeket szélesebbik végénél feltekerjük, vízzel lekenjük és a tetejére sót, szezámmagot vagy reszelt sajtot szórunk.5.A sütőt 200 fokra előmelegítjük
6. 15-20 perc alatt sülnek meg a kiflik.Néhánynak a közepébe tettem egy kis reszelt sajtot, vagy vajat,Kakaós csiga 20 dkg kovász, 3 ek Dia Wellnes negyedannyi Cukorhelyettesítő , 10 dkg vaj, 2 tojás, pici só, 50 dkg finom liszt,2 dl tejszín+ 1 dl vízTöltelék: 15 dkg kakaó, 10 dkg
Dia Wellnes negyedannyi Cukorhelyettesítő, 10 dkg vajtetejére 1 tojás, 0,5 dl tejszínA kovászt felszaporítottam, 1 nappal a készítés előtt.A langyos tejben alaposan elkeverem a kovászt, a tojást, a cukorhelyettesÍtőt, Hozzá kevertem a lisztet és dagasztottam, majd apránként hozzá adtam az olvasztott vajat. Lisztezett tálban duplájára kelesztettem 3x fél óránként hajtogattam.