Kávés - csokis - sós mogyorós torta

  • 2019.10.01.
  • 4

Piskóta12 tojás12 ek cukor12 ek liszt6 ek kakaó2 ek kávé4 ek vízpici szódabikarbónaKávés krém, csokis krém1 doboz 500 g mascarpone200 ml tejszínKávés1 csésze fekete kávé2 ek cukorCsokis
150 g olvasztott csokoládéCsoki mousse3 tojás3 ek cukor,18 dkg étcsokoládé, 12 dkg vaj,3 evőkanál feketekávé,2 evőkanál rumSós mogyoró darabosra törveA szokásos módon piskótát készítünk, a hozzávalókból. 170 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűt 3 felé vágjuk.A mascarponét habosra keverjük a tejszínnel, majd 2 felé vesszük. az egyikbe kávét és cukrot teszünk.A másikba gőz fölött olvasztott étcsokoládét.A lapokat megkenjük, először csokis krémmel, nekem az volt keményebb,megszórtam sós mogyoró darabokkal, majd a következő réteget a kávés krémmel kentem meg.A tetejére kerül a mousse. A kapcsos torta forma karimáját visszatettem, hogy egybe tartsa a tortát.Sós mogyoró darabokat szórtam díszítésnek.Csoki mousseA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a konyakot, majd a habüstöt gőz fölé helyezve, további 3-4 percig keverjük. Amikor fölmelegedett, az üstöt jeges vízzel félig teli edény fölé tesszük és újból 3-4 percig keverjük, amíg kihűl és majonéz állagú lesz. Másik edénybe tesszük a széttördelt étcsokoládét a kávéval együtt, és gőz fölött felolvasztjuk. Apránként hozzákeverjük a hideg vajat. Amikor krémes állagú, belekeverjük a tojáskrémbe. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. 1-2 órára lehűtjük.