Fehér csokis sajttorta

  • 2019.01.09.
  • 6

Alap:150 g Zab álom keksz darálva5 dkg vajTészta:6 tojás6 ek cukor500 g mascarpone250 ml tejszín4 ek zablisztvanília kivonatFehér csoki krém:100 g fehér csoki1 tojás50 g margarinMinden hozzávalónk szoba hőmérsékletű legyen. A kekszet aprítóban finomra őrlöm, majd elkeverem
a vajjal. Kézzel, egyenletesen eloszlatom a tortaforma alján. A tortaformát a hűtőbe teszem.A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy nagy tepsiben vizet teszek a sütő aljába.A tojásokat szétválasztom és a sárgáját kikeverem a cukorral. a tojásfehérjét habbá verem.
A habosra kevert cukros sárgájához adom a mascarponét, a tejszínt,
és a vanília kivonatot. Óvatosan összekeverem
tojás fehérje habbal. A masszát ráöntöm a lehűlt keksz alapra és a sütőbe teszem.15 perc után a hőmérsékletet 120 fokra csökkentem, és így még kb. 1 órán keresztül sütöm. Ha meg akarjuk tudni, hogy elkészült-e a sajttortánk, nem szurkálni kell, hanem rázni. Akkor jó, ha a szélén már megszilárdult, de a közepén még enyhén remeg. Mikor elérte ezt az állapotot, kiveszem a sütőből, és hagyom kihűlni. A peremén egy késsel óvatosan fellazítom, majd leveszem a kapcsos formát róla.Közben elkészítem a fehér csoki krémet. A krémhez valókat a fehér csokival összefőztem és amint kicsit kihűlt akkor kevertem bele a vajat és habverővel krémesítettem, majd betettem a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor raktam csak a tortára.