Baklava

  • 2018.07.04.
  • 3

24 db réteslap500 g dió(pisztácia)250 g vajSzirup:100 g méz1 citrom leve150 g cukorfahéjvízA vajat megolvasztjuk. a tepsi aljába terítünk 8 réteslapot amit egyenként megvajazunk. Erre szórjuk a darál diót( én egy kicsit darabosabbra hagytam). 2 réteslap következik amit szintén laponként vajazunk. Újra dió,
2 réteslap, még kétszer, összesen 4 réteg lesz. a tetejére 8 lapot teszünk. a tettjét is megvajazzuk és . Felvágjuk rombusz alakúra. Kicsit meglocsoljuk vízzel. Előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.Közben elkészítjük a szirupot, a hozzávalókat 5-7 percig főzzük,
Ahogy a pirosra sült baklavát kivesszük a sütőből rögtön le is öntjük a sziruppal.Ha török baklavát szeretnénk akkor rózsavizet öntsünk a szirupba.