Vörösborban sült meggyel és gesztenyével töltött keksz

  • 2014.11.15.
  • 5

Egy angol fotós csoportban, na meg a pinteresten sokszor láttam egy mooncake-nek nevezett süteményt, csodás mintával a tetején. Aztán nemrégen valaki (most kerestem, de nem találtam ki :-( ) feltett egy mintás kekszet, majd rákérdeztem, hogy hol vette a mintázót, ugyanis imádom a keksznyomdákat. Meg is mondta, én meg megrendeltem. Akkor derült ki, hogy a forma nem is kekszmintázó, hanem töltött keksz formázó és mintázó. Nagyon megörültem a formának, de csak most jutottam odáig, hogy kipróbáljam.Kerestem hozzá igazi autentikus mooncake receptet, de olyan hozzávalókat tartalmazott, amit itthon nem lehet kapni, vagy ha van is, nem könnyű beszerezni, így maradtam a jól megszokott keksz receptemnél. Mi más is lehetett volna a töltelék, mint
a nagy kedvenc a vörösborban sült meggy és a gesztenye, nagyon jó kombináció.Nagyon finom kívül kissé roppanós, belül finom szaftos töltelékkel. Vörösborban sült meggyel és gesztenyével töltött kekszHozzávalók:30 dkg liszt20 dkg vaj10 dkg porcukor1 tojássárgájacsipet sóa töltelékhez:30 dkg gesztenyemassza5 dkg vörösborban sült meggy 1 dl rumElkészítés: a gesztenyemasszát összekeverjük a rummal, a vörösborban sült meggyel, . A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük. A tésztából diónyi gombócokat formázunk, majd tenyérrel kilapogatjuk. Erre teszünk egy kiskanál tölteléket és a tésztával beborítjuk, kis labdacsokat formázunk. A formázóba tesszük és lefordítva az asztalra rányomjuk a tetejét jó erősen, hogy a hézagokba is menjen a tésztából. Sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben kb.15-20 perc alatt, 170 fokon készre sütjük. Tetejét porcukorral is megszórhatjuk.