Vörösborleves szilvával és vörös áfonyával

  • 2014.10.27.
  • 2

Nálunk a gyümölcsleves nincs évszakhoz kötve, még télen is szívesen készítem, bár akkor többnyire fagyasztott gyümölcsből. Most kihasználtam, hogy még volt szilva az üzletekben, de egy kis vörösáfonya is került hozzá.A recept a Kifőztük októberi számában jelent meg, amely továbbra is letölthető innen.Vörösborleves szilvával és vörös áfonyával Hozzávalók: 4 személyre 5 dl minőségi vörösbor 5 dl víz 5 dkg barna cukor 15 dkg szilva 5 dkg vörös áfonya 1 kávéskanál őrölt fahéj 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg fél citrom leve és lereszelt héja 2 dl tejszín Elkészítés:a szilvát kimagozzuk és negyedekbe vágjuk. A vörösbort, a vizet feltesszük forrni, hozzátesszük a cukrot, a fűszereket, a citrom levét és lereszelt héját. Pár percig forraljuk, majd beletesszük a negyedekbe vágott szilvát és a vörös áfonyát. Addig főzzük lassú tűzön, amíg a szilva meg nem puhul. Ekkor a levesből kiveszünk egy merőkanálnyit és összekeverjük a tejszínnel (hő kiegyenlítés), majd visszatesszük a levesbe, és csak egyet forralunk rajta, nehogy a tejszín kicsapódjon. Akár melegen, akár hidegen nagyon finom.