Áfonyás pohárkrém

  • 2014.03.09.
  • 2

Nagyon szeretek ilyen krémeket készíteni, mert gyorsan kész, nem kell sütni, ki lehet adagolni pohárba és nagyon finom. Sokféleképpen lehet variálni, sokféle gyümölcsöt lehet hozzá felhasználni, minél több benne a gyümölcs, annál finomabb. A recept a Kifőztük márciusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen. Áfonyás pohárkrém Hozzávalók (2 db 3 dl pohárhoz) 4 db vajas keksz a krémhez: 2 dl tejszín (30 %) 20 dkg mascarpone 1 evőkanál porcukor 10 dkg áfonya lekvár 20 dkg áfonya a tetejére:1 dl tejszín 1 evőkanál darált pisztácia Elkészítés: a krémhez való tejszínt felverjük, a végén beleforgatjuk a cukrot és a mascarponét. Elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük az áfonya lekvárt. A vajas kekszet elmorzsoljuk és elosztjuk a poharakba. A tejszínes krémet a keksz tetejére nyomjuk, erre egy sor áfonyát rakunk, majd az áfonyás krém következik, amire szintén áfonyát teszünk. A maradék tejszínt keményre felverjük, csillagcsővel ellátott habzsákba tesszük, a poharak tetejére nyomjuk, pár szem áfonyával díszítjük és megszórjuk darált pisztáciával. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.