Lazacos, zöldborsós szélesmetélt zöld citromos szósszal

  • 2017.05.26.
  • 0

Nagyon nyárias, nagyon könnyű, és nagyon finom, gyprsan elkészíthető téstztaétel. Mi nagyon szerettük.Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg szélesmetélt50 dkg lazacfilé15 dkg zöldborsó4 zöld citrom
1 kisebb haygma3 evőkanál vaj3 evőkanál liszt
3 evőkanál olívaolaj4 dl zöldségalaplé (vagy ételízesítős víz)2 dl főzőtejszín2 marék mentalevélsó, őrölt borsElkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, és leszűrjük.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk liszttel, és kavargatva lepirítjuk. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a zöldborsót, és puhára főzzük. A végén a tejszínnel összeforraljuk a szószt.
Közben a lazacot kockára vágjuk, és olajon minden oldalán megpirítjuk. Sózzuk és borsozzuk.
A tésztát a szósszal összekavarjuk, 2 zöld citrom kifacsart levével, illetve sóval és borssal ízesítjük.
Tálaláskot lazacdarabokkal, mentalevéllel, és a maradék negyedekre vágott zöld citrommal gazdagítjuk.