Kagylós tészta

  • 2017.01.30.
  • 3

Nagyon finom, jó minőségű kagylót sikerült vásárolnom, ritka jó árban. Elsőként ez a gyors tészta készült, tényleg pár perc, és megvan. Maga a tészta is nagyon jó, talán a legjobb számomra egészséges kategóriában.Hozzávalók 2 személy részére:10 dkg hajdinás száraztészta (vagy teljes kiőrlésű lisztből készült tészta)10 dkg kagylóhús (fagyasztott)10 dkg bivalymozarella2 cikk fokhagyma1 evőkanál krémsajt1 evőkanál olívaolajfél citrom leve1 evőkanál vaj2 evőkanál sűrű joghurtsó, borspetrezselyemzöldcsilipehelyElkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, a tasakon lévő utasításnak megfelelően (ennek a tésztának 3 perc a főzési ideje).
Leszűrjük, majd összekavarjuk krémsajttal, olívaolajjal, kevés apróra vágott petrezselyemzöddel, illetve a darabokra tépkedett mozarella sajttal.
Serpenyőben vajat hevítünk, rádobjuk a fagyasztott kagylót, és kb 2-3 perc alatt, kavargatva megsütjük. A végén hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, sóval, borssal, és kevés citromlével ízesítjük. A tésztára halmozzuk tálaláskor, és megszórjuk petrezselyemzölddel, csilivel.
A tetejére 1-1 evőkanálnyi finom, sűrű joghurtot adunk.