Fűszerpesztós tészta salátával

  • 2015.06.11.
  • 0

Saját készítésű tészta, sok-sok vitamindús hozzávalóval, melyek nagyrésze a kertemben termett. Laktató, ugyanakkor kalóriaszegény fogás, a friss hozzávalóknak köszönhetően pedig nagyon ízletes étel. Hús nélkül is lehet jókat enni :)Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg teljeskiörlésű tészta
8 dkg vegyes saláta (több színű)7 dkg fetasajt
6 dkg mandula
1-1 dkg petrezselyemzöld és bazsalikomlevél
2 evőkanál mentalevél
2 dl olívaolaj
1 cikk fokhagyma
2 evőkanál citromlésó, őrölt borsElkészítése:Enyhén sós vízben megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
Közben 4 dkg mandulát, a zöldfűszereket, az olajat, meg a citromlevet összeturmixoljuk.
Belemorzsoljuk a fetát, ismét összeturmixoljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Megmossuk, darabokra tépkedjük a salátát.
A tésztát 4 evőkanálnyi pesztóval, meg a salátátval összekavarjuk, megszórjuk darabokra tört mandulával, őrölt borssal, mellé kínáljuk a maradék pesztót.