Zabpelyhes keksz

  • 2020.10.26.
  • 1

Végre, szünet! Most a szokásosnál is jobban vártam. Lehet, még a gyerekeknél is jobban! ???? Első három napját együtt töltöttük a családdal, kirándultunk erre-arra. Teljesen feltöltődtem tőle! Terveztük, hogy elmegyünk kettesben valahova, aztán felvetettem, mi lenne, ha a gyerekeket is vinnénk. Mivel egyikük sem mondott nemet, így négyesben töltött hosszú hétvége lett belőle. Eger környékén barangoltunk- de még annyi néznivaló maradt, hogy muszáj visszatérnünk!Erre az útra készült indulás előtti napon ez a keksz. Hazaérvén fotóztam le a madárlátta darabokat, mert olyan finom lett, hogy mindenképp meg kell örökíteni.
Hozzávalók:25 dkg liszt25 dkg zabpehely10 dkg kókuszreszelék20 dkg cukor1 csomag sütőpor2 csomag vaníliás cukornagy csipet só3 közepes tojás25 dkg margarin10-10 dkg aszalt vörös áfonya és mazsolaÍgy készült:A lisztet, zabpelyhet, kókuszreszeléket, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót tálba mértem, elvegyítettem.
Hozzáadtam a margarint és tojásokat, összegyúrtam. Végül az aszalt gyümölcsöket vegyítettem el benne.
Kicsit kézhez ragadós a massza, vagy kétszer próbálkoztam pici liszttel szórni, akkor is ragadt.Tálkába vizet készítettem, néha belemártottam a tenyerem, s úgy formáztam belőle diónyi gombócokat.Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam, helyet hagyva közöttük.180 fokos sütőbe tettem. Addig sültek, míg a tetejük enyhén pirulni kezdett.Kirándulás közben kellemes harapnivaló kekszecskék voltak.
Másféle aszalt gyümölcs is kerülhet bele és/vagy maréknyi dió, mogyoró, ízlés szerint. Vagy almadarabok- ez most jutott eszembe, de miért is ne?Néhány fotó kis hazánk csodáiról: