Körtés-pudingos pite

  • 2020.09.23.
  • 1


Ha gyümölcs áll a házhoz, biztos, hogy az első gondolatom az, milyen sütivé változtathatom át. Nos, a körte puding kíséretében piteként fogyott el- a gyereksereg nagy elégedettségére! ???? Így bezzeg egyikük sem mondta, hogy nem szereti ezt a gyümölcsöt!Hozzávalók:A tésztához:45 dkg lisztcsipet só15 dkg cukor1 csomag sütőpor15 dkg margarin1 evőkanál zsír2 közepes tojás2 púpozott evőkanál tejfölA töltelékhez:6-8 nagyobb körte3 evőkanál cukor1 mokkáskanál fahéj1 csomag vaníliás cukor2 evőkanál gríz2 csomag tejszínes vagy vaníliás pudingpor6,5 dl tej1 tojás5 evőkanál cukorÍgy készült:Előbb a pudingot főztem meg: a tojást, az 5 evőkanál cukrot, pudingport kevés tejjel simára kevertem. Hozzáadtam a többi tejet és kevergetve sűrűre főztem.A körtét megpucoltam, negyedeltem, eltávolítottam a magházát, felkockáztam. Elkevertem a fahéjjal, vaníliás cukorral, grízzel.A tésztához előbb a lisztet, cukrot, sót, sütőport elvegyítettem, majd elmorzsoltam a margarinnal és zsírral, végül a tojásokkal és tejföllel összegyúrtam. Ha túl kemény lenne a tészta, még kerülhet bele tejföl. Illetve ha lágy, ragacsos, kevés liszttel javíthatunk az állagán.Az egyik lapot kinyújtottam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem (28×32 cm-es a tepsi), ráborítottam a körtét, elegyengettem, hogy mindenhova jusson, majd a még meleg pudingot rákanalaztam, elsimítottam.A másik kinyújtott lappal befedtem. A tetejét villával megszurkáltam, így tettem 180 fokos sütőbe.Addig sült, míg teteje szépen megpirult.Ma még jó idő volt, reggel is egész kellemes volt. De hétvégén állítólag beköszönt az általam nagyon nem kedvelt őszi idő- várhatom megint a tavaszt! ???? De az ősznek is hálás vagyok, sok zöldség-gyümölccsel és csodás színekkel lát el minket.Többek között ilyen süti-alapanyaggal! A teteje beszórható porcukorral- én ezt rendszerint kihagyom, bőven elég a belekerült cukor.

Címkék

Pite Puding