Vaníliás keksz

  • 2020.08.05.
  • 4

Az ilyen, hosszabb ideig tárolható kekszféleségek mindig akkor készülnek, mikor hazalátogat Fiam. Ősztől dupla adagokat süthetek belőlük... No majd csak lesz valahogy. Nem, nem a sütéstől félek, hét közben olyan üres lesz a ház. De csak beleszokom, annál jobb lesz, mikor hazajönnek, s lesz egy kis nyüzsgés.Ez a keksz is egy felpakolós nap előtt készült:Hozzávalók:45 dkg liszt25 dkg vaj15 dkg porcukor3 csomag vaníliás cukor1 tojásÍgy készült:A lisztet, cukrot, vaníliás cukrokat elmorzsoltam a vajjal. Hozzáadtam a tojást, összegyúrtam.Kis, diónyi gombócokat formáltam belőle, tepsibe pakolgattam, helyet hagyva közöttük, mert kissé ellapulnak sülés közben.180 fokon egész világosra sütöttem őket, míg épp csak a széleken kezd pirulni.
Cifrázni is lehet, mondjuk becsorgatni csokival, de úton, melegben csak összemaszatolódik. Így, egyszerűen is finomak voltak, a maradékot szívesen rágcsáltam. Szeretem a vajas kekszeket!

Címkék

Keksz Aprósütik