Sajtos-magos sós keksz

  • 2020.08.16.
  • 8

Az elmúlt hét kicsit lefárasztott... Meggondolatlanul bevállaltam egy hét napközis tábort. Így utólag nem bánom, de nem túl lelkesen indultam neki. De a gyereksereggel töltött idő gyorsan elrepült, jó volt újra látni őket, meglepődni egyikük-másikuk eddig nem ismert oldalát látva, élvezni bizalmukat, hallgatni történeteiket, látni önfeledt játékukat, a nagyok kicsikhez való hozzáállását.
Szombaton ugyan nem tudtam, hol áll a fejem, annyi minden összetorlódott, de ma szusszantam egyet, miközben holnap gólyatáborba utazó Leányzómnak
levendulás kekszet
sütöttem. Csak ezt kérte, de nem álltam meg, hogy mellé valami sóst is süssek, azt lehet, inkább a saját kedvemért. ????
Hozzávalók:50 dkg liszt5 dkg margarin25 dkg zsír1,5 teáskanál só1 teáskanál sütőpor15 dkg reszelt sajt3 púpozott evőkanál tejfölmaréknyi mag: szezám, lenmagÍgy készült:A sajtot lereszeltem.A lisztet, sütőport, sót -egy púpozott teáskanállal és még egy nagy kanálheggyel raktam bele-, margarint, zsírt összemorzsoltam.
Belekerült a sajt, ezzel is elvegyítettem, majd a tejföllel összegyúrtam. Annyi kerüljön bele, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Legvégül a magokat gyúrtam bele.Egy órányi pihentetés után kinyújtottam, apró formával kiszúrtam, tepsibe pakoltam, 190 fokon szép pirosra sütöttem.Roppanós, finoman sós, sajtos harapnivalók lettek belőle.
A belekerülő sajt bármilyen tetszés szerinti, reszelhető sajt lehet. A magkeverék szintén tetszés szerinti- ezúttal világos meg fekete szezámmag, lenmagból is kétféle került bele.
A jövő hét sem lesz sima menet. És eltelik a szünet, de még egy semmitcsinálós napot nem iktattam be. Marad a következő nyárra! ????