Sült édesburgonya fűszeres mártogatóssal

  • 2020.06.09.
  • 3

Nem olyan régen kaptunk rá az édesburgonyára. Igaz. csak hárman, Férjuramnak nem nyerte el a tetszését. Nekünk is olajban sülve a leginkább, valamilyen mártogatóval.Úgy készült legutóbb is:Hozzávalók:4 darab édesburgonyafűszerkeverék (nálunk só, bors, paprika)bő olaj a sütéshezA mártogatóshoz:1 nagy pohár joghurtcsipet só1 gerezd fokhagymakevés borsapróra vágott zöldfűszerek: petrezselyemzöld, metélőhagyma, oregánó, rozmaringÍgy készült:A batátákat megpucoltam, vízbe tettem.Az olajat melegedni tettem, közben fele batátát hasábokra vágtam. Mikor elég forró az olaj, beletettem a szeleteket. Hagytam sülni addig nagy lángon, míg egy kis színt kapott, enyhén zörgős lesz. Nagyon nem lesz, ez nem krumpli.Mikor megsült, következett a második adag.Közben a joghurtban elkevertem a sót, borsot, zúzott fokhagymát, az ízlés szerinti zöldfűszereket.Mikor megsült a második adag krumpli, lyukas kanállal, jól lecsepegtetve azt is kiszedtem, fűszereztem, összeráztam.A mártogatóssal jóízűen megettük.Édeskés íze van, ahogy a neve is elárulja, de fűszeresen egész kellemes. Az állaga másabb, mint a krumplié, puhább, de jólesően rágcsálható.Megpróbáltam hajtatni az interneten fellelhető módon, két hónapja vízben van, de meg se nyikkan. Úgy hogy nem lesz saját termesztésű batátánk...Viszont fűszerkertet tavaly telepítettünk, s már van mit csipkedni belőle. Előszeretettel használom mindenféle zöldségsalátához őket, vegyesen, amihez épp kedvünk van. Kedvenc talán a bazsalikom, -persze csak a mindenbe jó petrezselyem után- ami régen is volt Anyukánk kertjében, de csak az illata miatt nevelték.

Címkék

Joghurt Batáta