Rebarbarás zabkeksz

  • 2020.06.30.
  • 4

A sok eső egyik hozománya, hogy a már egyszer megnyesett rebarbaratövek szép új leveleket hajtottak, vaskos szárakkal. Sütit terveztem sütni belőle, de a kicsit is több munkát adó recepteket elhessegettem. Egyszer csak bevillant a zabkeksz- miért is ne dúsítsam ilyen savanykás darabkákkal? Meg aszalt áfonyával. Gergőnek épp jó lesz munkakezdéshez energiát adó sütikének.
Hozzávalók:4 tojás25 dkg cukornagy csipet só20 dkg vaj25 dkg liszt25 dkg zabpehely1 csomag sütőporkéshegynyi szódabikarbóna10 dkg kókuszreszelék1 citrom leve és héja10 dkg aszalt vörös áfonya5 szál rebarbaraÍgy készült:A rebarbara leveleit levágtam, a szárakat megmostam, külső vékony héját lehúztam, apró darabokra vágtam.A tojásokat elkevertem a cukorra, csipet sóval, majd a mikróban megolvasztott vajjal. Hozzáadtam a lisztet, zabpelyhet, sütőport, szódabikarbónát, kókuszt, citrom héját és levét, simára kevertem. Végül belevegyítettem az áfonyát és rebarbarát.Hagytam egy fél órányit pihenni, majd két teáskanál segítségével nagyobb diónyi gombócokat pakoltam a sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagytam helyet közöttük, mert elterülnek.180 fokon pirulásig sütöttem.Jó sok lett belőle, három és fél tepsivel. Nem okozott csalódást, finom lett. Tehát kekszbe is kerülhet ez a zöldség! ???? Van még jócskán, talán rá bírom venni magam, hogy egy "rendes" sütibe kerüljön!