Lekváros kifli

  • 2020.06.03.
  • 0

Mikor többféle sütit sütök, a lekváros kifli valahogy mindig képbe kerül. Recpetböngészés közben is sűrűn rájuk kattintok, újabb és újabb változatokat keresvén. Nem mintha aztán nagyon akarnám követni a receptet, de ihletet adnak. Így esett, hogy a megrendelt kevert süti mellé készült egy adag kiflicske is, ami frissen puha volt, néhány nap múlva roppanós.
Hozzávalók:60 dkg lisztcsipet só1 evőkanál porcukor25 dkg margarin2 tojássárga3 dl joghurtkb. fél dl tejlekvárvaníliás porcukorÍgy készült:A lisztet, sót, porcukrot elmorzsoltam a margarinnal. Hozzáadtam a tojássárgákat és a joghurtot. összegyúrtam. Nem igazán akart összeállni, ezért kevés tejet adagoltam hozzá, mire gyúrható, nem túl kemény tésztát kaptam.A tésztát 7 kisebb ökölnyi gombócra osztottam. Mindegyiket vékony, tányérnyi kör alakra nyújtottam. Nyolcba vágtam, mint a pizzát, s lekvárt téve a szélesebb felére, felsodortam. Tepsibe pakoltam, 180 fokon világosra sütöttem.Még melegen megszórtam vaníliás porcukorral.Vadszilvalekvár került bele, mert a lekvárállományból ez bizonyult némileg sütésállónak. Ugyan ez is kikukucskált itt-ott, de sebaj, maradt benne is.
Idén nem tudom, miből fogok lekvárt főzni- felénk majdnem minden gyümölcs elfagyott. Őszibarack lesz, de sárgabarack egy szem sem. Kénytelenek leszünk vásárolni...