Kacsazsíros sós süti

  • 2020.04.21.
  • 4

Igazából nincs is kedvem írni. Pedig ma még lenne időm. Csak ha már erre szántam a délután egy részét, ideparancsoltam magam. Tegnap fotózni sem volt kedvem. Előszedtem a húsvéti sütiket, aztán mégis mást csináltam. Kimentem néhány szál virágért, s még mindig nem vettem kezembe a fotómasinát. Aztán csak rászántam magam, úgy, ahogy, meg lettek örökítve az ünnepi étkek.Telik az idő, közben mégsem. Ugyanaz minden nap, némi különbséggel. Tavasznak kéne lennie, de megint hideg van. Leányzóm nagykorú lett, de még mindig az én kicsi lányom. Fiam itthon van, ez a legjobb az egészben, bár Ő kevésbé örül neki. Majd csak visszatér minden a régi kerékvágásba... S az idő is telik majd tovább.Akkor összekapom magam, s lejegyzem egyik sós sütinket:Hozzávalók:70 dkg liszt30 dkg kacsazsír1,5 teáskanál só1 csomag sütőpor1 tojás4 evőkanál joghurt15 dkg reszelt sajt
4-5 evőkanál tej+ 1 tojás, csipet só a lekenéshez, magok beszórniÍgy készült:A lisztet, sót, sütőport elvegyítettem, elmorzsoltam a lágy zsírral. Hozzáadtam a tojást, reszelt sajtot, púpozott evőkanállal mért joghurtot, s gyúrni kezdtem. Pici tejet is adtam hozzá, hogy összeálljon a tészta. Inkább kemény, mint lágy tésztát gyúrtam belőle.Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, ezúttal szív alakúra szaggattam. Csipet sóval felvert tojással lekentem, lenmaggal/köménymaggal szórtam.180 fokos sütőben világosra sütöttem őket.Bármilyen mag kerülhet a tetejére, vagy akár reszelt sajt is.
Jó roppanós, s napok múlva is finom rágcsálnivaló lett belőle.Még egy sóst sütöttem, azt rúd alakúra, s morzsolt fűszereket adtam hozzá. Az is finom lett! De nincs róla fotó.

Címkék

Sajt Sós Sütik