Paprikás krumpli

  • 2020.03.30.
  • 3

... azaz bő lére krumpli. Ez is egy egyszerű, olcsó és kiadós étel. Bármilyen maradék felvágott kerülhet bele, szalámi, sonka, virsli, kolbász- ez utóbbival a legfinomabb. Szerintem, de volt idő, amikor csak a pirított hagyma és petrezselyem ízesítette meg, és úgy is finom volt. Én szeretem. Leányzó nem szokott neki örülni. Nem is készül gyakran, de néha, mikor nincs sok időm meg ötletem az ebédhez, bevetem.Hozzávalók:1 nagy fej hagyma2-3 evőkanál olaj/kevés zsír6-8 darab krumpli (közepes, nagyobb méretű)só, bors1 teáskanál házi ételízesítő1 teáskanál házi darált pirospaprikakolbász/más felvágottpetrezselyemÍgy készült:A krumplit megpucoltam, hasábokra/kockára vágtam.A hagymát megpucoltam, apróra vágtam. Az olajon/zsíron megpároltam.Hozzáadtam a krumplit és annyi vízzel felöntöttem, amennyi ellepi. Sóztam, nagy csipet borsot szórtam bele.A kolbászt felkarikáztam, azt is hozzáadtam, valamint az ételízesítőt és paprikát.
Mikor a krumpli puhára főtt, megkóstoltam, ha szükséges, még sózom, esetleg pirospaprikát szórok még bele, de a kolbásztól többnyire elég paprikás lesz.Végül petrezselymet szórok bele- most csak szárított volt, de a friss ad neki igazán jó ízt.Savanyúság jól jön hozzá, bármilyen, ami kéznél van, amit szeretünk.Előfordul, hogy olyankor főzöm, mikor nincs már leves, s csak palacsinta kell hozzá, vagy tarkedli.