Májas egybefasírt

  • 2020.03.07.
  • 8

Bár eredetileg más tervem volt a darált hússal, ez lett belőle. Vasárnapi vacsorának szántam, de mindenki jóllakott a későre csúszott ebéddel, meg sütivel, így nem került rá sor. Jól jött hétfőn meg kedden, előbb a maradék rizzsel, majd keddre tört krumpli készült hozzá.Azért készült ez, mert csak összekevertem a hozzávalókat, edénybe nyomkodtam, s bedugtam az amúgy is bemelegített sütőbe. Míg sült, megírtam egy blogbejegyzést.????Hozzávalók:50 dkg darált hús50 dkg máj3 tojás1 evőkanál lisztmaréknyi zsemlemorzsa1 teáskanál sóbors, pirospaprika3 gerezd fokhagyma1 teáskanál házi ételízesítő1 teáskanál mustárkevés morzsolt kakukkfűÍgy készült:A májat megmostam, kisebb darabokra vágtam.Tálba pakoltam az összes hozzávalót, alaposan elkevertem, majd egy olajjal kikent edénybe egyengettem.180 fokra előmelegített sütőbe tettem. Addig sült, míg szépen megpirult a teteje.Előételnek, hidegtálra is el tudom képzelni, de főfogásnak is megtette, sőt, vacsora is lehet belőle. Ráadásul finom is! Nekem ízlett, szeretek mindent, ami májas.Tulajdonképpen
Katalin lakodalmas tölteléke
volt az inspiráló, amit már többször készítettem, csak ez most másabb fűszerezésű. Arról is van valahol fotó, de még nem került fel a blogra. Ha szakítok még egy szabad délutánt, talán azt is megírom. De az nem az elkövetkező hetekben lesz...

Címkék

Főétel Hús Máj