Lekváros kiflik

  • 2019.12.23.
  • 0

Ugyan ez a kifli még nem karácsonyra készült, de akár süthettem volna ilyet is. Harmadik napja töltöm a délutánjaimat a konyhában, s most gyorsan szakítok egy kis időt arra, hogy ezzel az aprósággal mindenkinek kívánjak békés, derűs, örömökben és sütikben gazdag ünnepeket!Hozzávalók:60 dkg lisztcsipet só1 evőkanál porcukor15 dkg margarin15 dkg zsír1 csomag szárított élesztő4-5 evőkanál tejföl3 tojássárga1 citrom lereszelt héjaszilvalekvár töltenivaníliás porcukor beszórniÍgy készült:A lisztet, sót, porcukrot elmorzsoltam a margarinnal és zsírral. Hozzáadtam a tojássárgákat, citromhéjat, élesztőt, és fokozatosan annyi tejfölt, amennyi szükséges, hogy összeálljon a tészta. Azért túl kemény se legyen, könnyen lehessen gyúrni.
A meggyúrt tésztát félórányi pihentetés után 7 részre osztottam.Mindegyiket kerek lappá nyújtottam, 8 részre vágtam, lekvárt tettem rá, felsodortam, tepsibe pakoltam.180 fokon addig sütöttem, míg pirulni kezdtek.Még melegen porcukorral szórtam be.