Sajtos-szalámis kifli

  • 2019.03.26.
  • 4

Egy kifli a sok közül. Szendvics helyett tökéletes volt! ☺Nálunk sűrűn akad a hűtőben felhasználásra váró felvágott. Legtöbbször pizza készül ilyenkor, vagy paprikás krumpliba kerül, vagy... kiflibe.Hozzávalók:4 dl tej1 teáskanál cukor4 dkg élesztő1 kg liszt2 teáskanál só2 dl olaj2 tojástölteni szalámi, sajtlekenni 1 tojásszezámmag beszórniÍgy készült:A tejet kellemes melegre melegítettem. Elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam felfutni.A lisztet, sót elvegyítettem (a sót púposan mértem), beleöntöttem az olajat s elmorzsoltam a liszttel. Beleütöttem a tojásokat, a felfutott élesztős tejet is hozzáadtam és összegyúrtam a tésztát.Ha túl kemény lenne, még lehet hosszá önteni tejet.A tésztát megdagasztottam, s letakarva kelni hagytam.Mikor megkelt, lisztezett deszkára borítottam s 8 gombócot formáztam belőlük.Mindegyiket kerek lappá nyújtottam, 8-ba vágtam. 1-1 darab szalámit és sajtot tettem mindegyik végére, felsodortam s tepsibe rakosgattam, helyet hagyva közöttük, mert sülés közben nőnek.. Felvert tojással lekentem, szezámmaggal szórtam be.180 fokos sütőben pirosra sütöttem őket.

Címkék

Sajt Kifli