Pizzás kifli

  • 2017.11.14.
  • 1

A "mit pakoljak tízóraira" kérdésre válasz ez a kifli. Maradék felvágott mindig akad a hűtőben, sajt úgyszintén. A tölteléket belerejtve a tésztába meg csomagolni is könnyebb.Hozzávalók:4 dl tej
+ szükség szerint4 dkg élesztő1 teáskanál cukor1 kg liszt2 teáskanál só (púpozott)25 dkg margarin2 tojásA töltelékhez:felvágottszeletek (sonka, szalámi)30-35 dkg sajtpizzaszósz (sűrített paradicsom, pici olaj, só, bors, paprika, oregánó, bazsalikom keveréke)Így készült:A 4 dl tejet megmelegítettem a cukorral, belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam felfutni.Közben a lisztet, sót elmorzsoltam a margarinnal.Beleütöttem a tojásokat is, az élesztős tej is belekerült. Megdagasztottam. Ha szükséges, még kerülhet bele tej.
A tésztát letakarva kelni hagytam.A felvágottat felkarikáztam-szeleteltem, a sajt egy részét lereszeltem-ez kerül majd a kiflikre-, a többit hosszúkás darabokra vágtam.Elkészítettem a szószt: összekevertem a belevalókat. Régebb hagymát is pergeltem bele, ez elmaradt. Pedig jót tesz neki.Mikor megkelt, 6 részre osztottam. Mindegyiket kerek lappá nyújtottam, 8 részre vágtam - mint a pizzát.Mindegyik kiflire pakoltam kevés paradicsomos szószt, egy-egy darab felvágottat és sajtot.A kifliket felsodortam, tepsibe pakoltam, megszórtam reszelt sajttal.180 fokon szép pirosra sütöttem őket.Nem hiszem, hogy telik el hónap úgy, hogy ne süssek pizzát, így vagy úgy. Mindenki szereti, nem kicsit. Mindig jó sok készül, így meg van oldva a vacsora és a másnapi tízórai is.

Címkék

Sajt Pizza Kifli