Pestos tészta

  • 2015.07.24.
  • 8

A pesto (pésztó) mondhatni a különféle olasz szószokat jelölő gyűjtőfogalom lett mára, azonban ez a zöld színű szósz Liguria gasztronómiai szimbóluma. Helyi bazsalikomból és extraszűz olívaolajból, fokhagymából, pamezán és pecorino sajtból, valamint fenyőmagból készül. Az egyik legegyszerűbb tésztaétel készíthető el vele, melyhez kb. 20 perc sürgés-forgás szükséges a konyhában.
Pestos tésztaHozzávalók:
20 dkg tészta, 3 evőkanál pesto, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt.
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, összekeverjük a pestoval. Tányérokra szedjük és reszelt parmezán sajttal megszórjuk. Melegen tálaljuk. Vegyes zöldsalátát is tálalhatunk hozzá.