Cukkini lasagne

  • 2016.02.28.
  • 6

Olasz ihletésű fogás, húsmentes zöldséges lasagne. Tökéletes főételnek ebédre, de akár egy pohár bor mellé kiváló vacsoraként is megállja a helyét. Megéri kipróbálni :-)Hozzávalók 2 személyre (27*18 cm-es tepsihez):1 nagyobb db cukkini6 db lasagne lap1 db tojás1 evőkanál sajtkrém300 ml görög joghurt1 teáskanál házi fokhagymakrém (receptért katt ide: http://gasztrovagans.blogspot.hu/2016/01/hazi-fokhagymakrem.html)ízlés szerint só és örölt színes bors15 dkg reszelt parmezán és füstölt trappista sajt keverékeElkészítés:A szósszal kezdeném, egy tálban simára keverjük a tojást a joghurtot, és a sajtkrémet és a fokhagymakrémet. Ezután a cukkiniket zöldséghámozó segítségével hosszú vékony szeletekre szeljük. Forró sós vízben 1-2 percig főzzük a lasagne lapokat. Ez a lépés ki is hagyható de szerintem így biztos, hogy nem marad kemény a tészta és időt is spórolunk a sütésnél, mert így hamarabb megsül.A tepsit/sütőtálat kiolajozzuk és kezdődhet a rétegezés. A tepsi aljára 3 db lasagne lap kerül, rá a cukkini szeletek fele. Majd ízesítjük sóval és borssal, ezt minden cukkini rétegnél végezzük el!Utána kanalazhatjuk rá a joghurtos szósz felét, majd mind a 3 lépést újra megismételjük. Tetejére reszelt sajtot szórunk és előmelegített 180 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük.A szeleteléssel picit (kb 5-10 perc) várjunk, hogy ne csússzanak szét a rétegek, és már tálalhatjuk is.