Mogyoróvajas - mandulás keksz

  • 2013.04.28.
  • 3

Hihetetlenül finom, kívül ropog, belül omlik, olyan amilyennek egy igazi keksznek lennie kell. Amennyiben nem fogyna el rögtön, dobozban tárolva, napról-napra puhábbá válik. A recept nem az enyém, csak rábukkantam keresgélés közben, de muszáj megosztanom veletek. :)Az alap hozzávalók arányai nagyon jók, ezen felül, pedig bármi tehető hozzá. Nekem most mandulám maradt a polcon, így azzal gazdálkodtam, majd tálaláskor kenhető még a tetejére nutella, lekvár, aki merész annak akár sós mogyorókrém is.
Hozzávalók:20 dkg liszt 20 dkg mogyoróvaj (enyhén sózott)16 dkg cukor10 dkg margarin1 tojás2 evőkanál tej2 kis marék szeletelt mandula 1 kávéskanál sütőporfél kávéskanál szódabikarbónakristálycukor a hempergetéshezA mogyoróvajat habosra keverjük a margarinnal és a cukorral. Ezt követően hozzáadjuk a tojást, a tejet, majd a maradék száraz hozzávalókat is egymással elkeverve, összeforgatjuk az egész masszát. Ezután golyókat formálunk belőlük, amiket kicsit meglapítunk, majd a cukorban megforgatjuk őket. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.