Cukkinimetéltes csirkemell

  • 2018.08.13.
  • 3

Dübörög a cukkini szezon, rántva, töltve, párolva finom és könnyed nyári kajákat főzhetünk- süthetünk belőle kevés időráfordítással.  Gyors és pofonegyszerű ételt készítettem belőle, fél óra alatt elkészült és nagyon finom lett.Hozzávalók : filézett csirkemell, zsiradék, só, frissen őrölt bors, egy gerezd fokhagyma, 1,5 dl tejszín, egy egész cukkini, egy fej lila sonkahagyma,koktélparadicsomok, 5-10 deka reszelt sajtA csirkemelleket kockáztam, kevés zsiradékon átpirítottam, sóztam és frissen őrölt borssal fűszereztem. A cukkinit megmostam, a végét levágtam és hámozóval szélesmetélt szélességű darabokat vágtam le a cukkiniből, körbe-körbe úgy, hogy a végén csak a magház maradt- ezt nem használtam fel. Egy konyharuhába tettem a cukkinimetélteket, megsóztam és 20 percig állni hagytam. A lila sonkahagymát zsiradékon megpároltam, a ruhába tett és sózott cukkinit kicsavartam és a hagymához adtam. Belereszeltem a gerezd fokhagymát, sóztam, borsoztam  és kis lángon párolni kezdtem. Pár perc párolás után felöntöttem a tejszínnel, hozzáadtam a reszelt sajtot, a koktélparadicsomokat   a pirított csirkemell kockákat majd alaposan átkevertem.  Egyszer átforraltam, és forrón tálaltam. Ugye milyen egyszerű -és nagyszerű nyári étel ? Diétába és gluténmentes étrendbe kiválóan beilleszthető.