Pulykamell érmék sajtos-parajos szósszal

  • 2018.01.17.
  • 8

Ez a gyorsan -finomat tipikus esete A paraj önmagában nálunk nem nagyon kelendő, ezért egy kis csavarral vonzóvá kellett tennem. Zsenge levelű bébispenót , karakteres gouda sajttal egy kevés fokhagymával , krémes tejszínnel ötvözve és máris olyan szósz készül, hogy megnyaljuk utána az összes ujjunkat
Hozzávalók: pulykamell, só, rizsliszt, zsiradék, őrölt fehér bors, bébiparaj,egy gerezd fokhagyma, kb 1- 1,5 dl tejszín, 15 deka gouda sajt
A pulykamellből kisebb szeleteket vágunk, sózzuk, őrölt borssal enyhén megszórjuk , majd rizslisztbe forgatva kevés felhevített zsiradékon aranyló színűre sütjük. A megsült szeleteket kiszedjük a serpenyőből és egy tányéron pihentetjük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a tisztára mosott bébiparajt, a gerezd fokhagymát  , hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, őrölt borssal meghintjük  majd ezt összeforralva a leveleket megfonnyasszuk. A gouda sajtot lereszeljük, beleszórjuk a kész parajos tejszínes szószba majd alaposan elvegyítve forralunk rajta egyet. Sűrűbb, krémes szószt kapunk. A hússzeletekre ízlés szerint adagolhatjuk a forró és krémes parajos sajtos szószunkat. Köretként rizst ajánlok.