Faszénen sült pisztráng

  • 2016.07.11.
  • 2

Napok óta halra vágytam, ezen belül is grillezettre. Előkerítettem hát a tízéves öntöttvas grillsütőnket, kicsit kipofoztuk, faszenet izzítottunk és a fűszerezett pisztrángokat szép pirosra sütöttük.Hozzávalók: 4 darab nagyobb méretű pisztráng, halfűszer keverék (ami tartalmazott : citromfű, kakukkfű, rozmaring, fokhagyma ) , két csipetnyi sáfrány, sóA pisztrángokat előkészítettem. Alaposan megmostam, és mivel már konyhakészen jutottam hozzá a belsőségek nem voltak benne . Lepikkelyezni nem szükséges, de aki úgy gondolja, enyhén átkaparhatja a hal pikkelyeit.A pisztrángokat sóztam, a fűszerekkel átdörzsöltem, megszórtam a sáfránnyal és egy órára hűtőbe tettem. (Nem kell agyonfűszerezni mert elnyomja a hal ízét.)  Ezalatt az idő alatt apróbb újburgonyákat megmostam, alufóliába csavartam és az izzó faszén közé helyeztem. Ez lett a hal körete a későbbiekben. Friss koktélparadicsomból, lilahagymából és snidlingből salátát készítettem, majd egy pár szelet cukkinit is a grillre helyeztem. Ezután a halak következtek, finom szaftosra és pirosra sültek, ám a bőre nem mindegyiken maradt meg szépen. A faszén füstje kellemes ízt kölcsönzött a halaknak. Sülés közben kevés zsírral kenegettem  és többször átforgattam óvatosan a pisztrángokat. Tálaláskor a krumplikat az alufóliából kihámoztam, kettévágtam majd kevés vajat tettem közéjük. Igazi nyári grillebéd sült, könnyed halhússal, ínyenc fűszerezéssel és friss salátával. Ajánlom szeretettel.