Hangulatos mediterrán reggeli

  • 2015.04.26.
  • 6

Van, mikor nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Egy saját sütésű rozmaringos kenyér, sonka a jobbikból, mozzarella, zamatos paradicsom , rukkola és egy csepp olivaolaj… egy asztalka a teraszon , pihenős reggelen ráérősen csipegetve, majd egy latte a végén… Ti is szeretitek az ilyen reggeleket?Hozzávalók a rozmaringos kenyérhez: 50 deka liszt, 3 deka friss élesztő, fél maréknyi apróra vágott rozmaring, egy nagy evőkanálnyi olivaolaj, egy teáskanálnyi só, kb 2,5 -2,8 dl víz. A lisztbe belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a sót, a rozmaringot az olivaolajat és a langyos vizet majd lágy de nem ragacsos tésztát dagasztottam. Körülbelül a duplájára kelesztettem, majd kettévettem a tésztát, és hosszúkás formára igazítottam, letakarva 15 percig pihentettem majd sütőlemezen előmelegített, gőzös sütőben 190 fokon aranyszínűre sütöttem. A kenyeret szeletekre vágtam miután kihűlt és pár csepp olivaolajjal átlocsoltam, sonkát, mozzarellát, rukkolát és illatos paradicsomot kínáltam mellé. A kenyér sótlannak tűnhet, de a sósabb sonka kompenzálja az ízeket. A kenyérből aztán törve, minden másból hozzácsipegetve fogyott el a sok finomság