Kucsmagomba tojással a kihagyhatatlan szezonális ínyencség

  • 2015.04.21.
  • 5

Mikor gyerekek voltunk, sokat kirándultunk ismertük az erdőt, a rétet szedtük a vadvirágokat, koszorút fontunk pitypangból, gombásztunk, ibolyamezőn piknikeztünk . Érzem a tavaszi erdő illatát is ha lehunyom a szemem- szép időszak volt. Tavasszal ki nem maradhatott a kucsmagomba keresése sem, amit aztán anyukám elkészített vacsorára. Most az ő receptje alapján én is elkészítettem a frissen szedett kucsmagombát , végtelenül egyszerű de igazi ínyencség a maga sajátságos és karakteres ízvilágával.Hozzávalók : kucsmagomba, 2 fej vöröshagyma,zsiradék, őrölt pirospaprika, őrölt bors, himalája só, tojások ízlés szerint- mi jó gazdagon szeretjük A vöröshagymákat megpucoljuk és zsiradékon üvegesre pároljuk. A kucsmagombákat jó alaposan megmossuk , én ki is áztattam bő vízben őket az esetleges lakók miatt. Ízlés szerint daraboljuk, kockázzuk vagy csíkozzuk. A hagymára ráhintjük a kiskanálnyi őrölt pirospaprikát, átkeverjük és felöntjük vízzel. A feldarabolt kucsmagombákat belehelyezzük a pörkölt- alapunkba , sózzuk, borssal meghintjük és puhára főzzük. A vízzel úgy gazdálkodjunk, hogy maradjon alatta jó kis szaftos lé amikor már puha a gombánk. A tojásokat felütjük, sózzuk ,  felverjük , a forrásban lévő szaftos kucsmagombára öntjük, és alaposan megsütjük. Rozscipó szeletekkel tálaltam, csak úgy serpenyőből eszegettük ki nem tálaltam szét- mennyei vacsora volt, az összes ujjunkat megnyalogattuk utána