Magvas bundában sült csirkecombok paradicsomos madársalátával

  • 2015.01.09.
  • 9

Olyan régen volt nálunk rántott husi , hogy azt gondoltam ideje egy jó kis szaftos bundázottat készíteni. Volt bekevert magvas prézlim , azt is ideje volt elhasználni. Köret helyett pedig egy kis vitaminbombát készítettem friss madársalátából és paradicsomból egy kevés majonézzel. A panírozás nálam gluténmentes volt de természetesen a hagyományos alapanyagokkal ugyanaz a teendőnk. Hozzávalók : csirkecombok, csirkemell filé, himalája só, panírmorzsa belekevert magvakkal, tojás, búzaliszt ( vagy rizsliszt ) , zsiradék, madársaláta, friss paradicsom, 1 evőkanál majonéz. A húsokat besózzuk, majd állni hagyjuk. A panírozó készletet előkészítjük és a sótól átjárt húsokat bepanírozzuk ( liszt-felvert tojások- panírmorzsa ). Felhevített de nem tűzforró zsiradékban szép lassan átsütjük, hogy finom omlós és szaftos puha husit kapjunk. A madársalátát megmossuk, egy salátástálba tesszük, a paradicsomokat rákockázzuk és az egészet egy evőkanálnyi majonézzel átforgatjuk. Nem kívánt más köretet, így egy könnyed ebédet kapunk. Egyszerű és gyors étel, bármilyen húsból elkészíthető amit kedvelünk.