Első barbi tortám

  • 2013.09.03.
  • 8

Ma lett az unokatestvérem 3 éves! Ebből az alkalomból készítettem neki egy barbi tortát még vasárnap. Bár a torta kicsit összeesett, és a marcipán bevonat sem volt tökéletes, mégis nagyon örült neki az ünnepelt.A tortát charlotte tortából készítettem. Eper lekvárral kentem meg a piskótát, és eperjoghurtos krémmel töltöttem meg a tortát. Egy lyukat hagytam a közepén a barbinak.Hiába készítettem
olyan magas tálban, mint a barbi nem lett elég magas, ezért még egy háromtojásos piskótával pótoltam. Lekvárral ragasztottam a tortához.Arra sajnos közben rájöttem, hogy a charlotte torta nem valami jó alap egy ilyen tortának, mert egyre kisebb lett, és szelesebb.
A tortát rózsaszín marcipánnal vontam be. (70 dkg használtam) Az illesztéseket gyöngyökkel fedtem el, amiket cukormázzal ragasztottam oda. A maradék marcipánból csillagokat készítettem a babára. Felvertem a tejszínhabot egy kis vaníliás cukorral, és fodros szoknyát készítettem, valamint eltüntettem az illesztést a szoknya és a felsőrész között. A torta sajnos kicsit mozgott a marcipán rá tétele után, így egy picit megrepedt, valamint a barbi is kicsit hátradőlt...Érdekes, hogy én mennyi hibát találtam ebben a tortában, ahhoz képest a gyerekek semmit nem vettek belőle észre, csak azt, hogy gyönyörű. És bár sokkal jobban tartott volna, ha a piskótát méretre vágom, és megkennem valami vajas krémmel, de így sokkal finomabb volt :)