Thai Zöld Curry Wok

  • 2018.03.04.
  • 0

...itt egy újabb, szuper wokos étel rizstésztával! Elhoztam nektek egy újabb favoritomat! Fűszeres, pikáns és nagyon egészséges! Ráadásul gyorsan megvan, ha már kiázott a tészta! Keleti ízek kedvelőinek kihagyhatatlan! Ahogy általában az ázsiai ételek, így ez is laktóz és glutén mentes!Hozzávalók (2 személyre):150 g rizstészta 2-3 evőkanál étolaj/kókuszolaj250 g csirkemell, vékony csíkokra vágva80 g bébi spenót100 g zöldbab (fagyasztott, kiolvasztva)250 g kelbimbó, negyedekre vágva2 db salotta hagyma, csíkokra vágva1 kis cukkini fele (100-120 g) (kikaparom a magokat és gyufára vágom)1 dl kókusztejFrissen aprított korianderzöld a tálaláshoz2 szál újhagyma, apró karikákra vágva, a tálaláshozWok szószhoz:2 csapott evőkanál thai zöld curry paszta2 evőkanál halszósz2 evőkanál Thai szójaszósz (világos, vagy 1 teáskanál sötét)1 lime reszelt héja+ leve1 nagy evőkanál cukor1 dl vízEszközök:Wok serpenyőkis lábaskeverőtálvágódeszka, konyhakésElkészítése:A rizstésztát nagy keverőtálba teszem és hideg vizet öntök rá. Legalább 1 órát hagyom ázni!Először előkészítem a hozzávalókat.Egy kis lábasba öntök 1 dl vizet és hozzáteszem a többi wok szósz hozzávalóit! Felforralom és simára keverem! Félrehúzom!Felhevítem a wokot és pár evőkanál étolajat öntök bele és megpirítom a csirke csíkokat. Ezután mellé dobom a kelbimbót és a zöldbabot. Együtt sütöm pár percig, majd hozzáteszem a cukkinit és a hagymát. Újabb 1-2 percig sütöm, ezután a beáztatott rizstésztát, a mungóbab csírát is hozzákeverem, (ezt a végén is hozzáteheted!) majd nyakon öntöm a wok szósszal.Addig kevergetem, míg kellően meg nem puhulnak a hozzávalók és fel nem szívja a szósz nagy részét. Kb. 3 perc. Közben a kókusztejet is hozzáöntöm és elkeverem a spenót leveleket! Akkor kész, ha még szaftos a tészta, de már nem úszik a szószban!Tálaláskor megszórom újhagymával és korianderzölddel.Letölthető és nyomtatható verzió ITT!