Korma Curry, kurkumás rizzsel és grillezett zöldségekkel

  • 2017.04.26.
  • 3

...egy újabb, gyors és könnyen elkészíthető észak-indiai étel. Illatos és pikáns! Rizs helyett, serpenyőben sült kenyérlepénnyel is kínálhatod!Hozzávalók (4 személyre):8 db csirke felsőcomb filé, bőr nélkül (~800 g)2-2 evőkanál növényi olaj2 fej hagyma, apróra vágva4 gerezd fokhagyma, reszelvehüvelykujjnyi gyömbér, reszelve6 kardamon (1 teáskanál őrölt)6 szegfűszeg (1 teáskanál őrölt)fél teáskanál őrölt fahéjfél teáskanál őrölt kurkumafél teáskanál chili por2 teáskanál őrölt koriander mag4 evőkanál joghurt (150 g, laktózmentes)20 db kesudió (finomra darálva)1 bögre rizs1,8 x annyi víz1 teáskanál kurkuma1 mokkáskanál só1 db Padlizsán, kockázva1 db Cukkini, kockázva1 db Kaliforniai paprika, kockázva1-2 db Sárgarépa, karikázva1-2 db Hagyma, kockázva2 evőkanál olajEszközök:SajtreszelőVágódeszka, konyhakésWokMagas falú teflon serpenyő+fedőKis lábas+fedőMozsárElkészítése:A rizst szűrőn átmosom. A kis lábasba öntöm a rizst és a vizet. Ízesítem kurkumával és sóval. Miután felforrt, lefedem és lekacsolom a tűzhelyet, de rajta hagyom! Nem emelgetem a fedőt! 20 perc alatt puhára párolódik. Mikor kész villával felkaparom.A magas falú serpenyőbe 1-2 evőkanál olajat hevítek és körbepirítom a csirkecombokat. Félreteszem. Újabb 1-2 evőkanál olajat hevítek és megpirítom benne a hagymát. Mikor világosbarna, hozzáteszem a reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért és a fűszereket. Alacsony hőfokon pár percig kevergetem. Ezután hozzárakom az előpirított csirkét. Átkeverem, majd 2 db vizet öntök alá és lefedve, alacsony hőfokon 30 percig párolom.Addig egy mozsárba pépesítem a kesudiót és elkeverem a joghurttal. Miután megpuhult a csirke, elkeverem a kesus joghurtot és lehúzom a tűzről.A wokot felhevítem és öntök bele 2 evőkanál olajat. Beleborítom a zöldségeket és a legmagasabb hőfokon, dobálva pirítom. Az elején már megsózom! Addig pirítom, míg meg nem puhulnak a zöldségek.Letölthető és nyomtatható verzió ITT!