Csirkés Pad Thai

  • 2015.07.01.
  • 9

...Nagy kedvencem ez a thai étel. Rengeteg féle képpen készítik. Ez egy alap recept. Ehhez tehetsz pluszba még a kedvenc zöldségeidből, vagy tengeri herkentyűket egyaránt. Rengeteg receptet böngésztem át és próbáltam ki, mire ez megszületett. Mindenkinek ajánlom, aki nyitott a keleti konyhára! Fontos, hogy adagonként készítsük el ezt az ételt, mivel csak így fog minden átpirulni! Ha az alapanyagok ki van készítve, adagonként kb. 5 perc alatt elkészül ez a remek keleti finomság. Frissen fogyasszuk, mert a rizstészta hajlamos összeállni !!!
Hozzávalók (1 adaghoz):2 evőkanál kókuszolaj150 g csirkemell, vékony csíkokra vágva1 tojás1 gerezd fokhagyma, felaprítva1 salotta hagyma, csíkokra vágva, vagy egy kis fej vöröshagyma felefél piros chili, apróra vágva (elhagyató)~80 g bambuszrügy (elhagyható)~80 g rizs tészta1 nagy marék friss mungóbab csíra1 marák sárgarépa szalag2 evőkanál tamarind szósz2 evőkanál hal szósz1 evőkanál barna cukor2 evőkanál vízegy szűk marék sótlan, pirított mogyoró, durvára törve1-2 szál újhagyma, apróra vágva1 evőkanál frissen aprított korianderzöld, apróra vágvalime gerezdek a tálaláshozEszközök:WokVágódeszka, konyhakés, fakanál, kis keverőtál(ak), vastagabb zöldséghámozóElkészítése:Mindent felvágok és előkészítek! (A sárgarépát megpucolom egy zöldséghámozóval és ezzel az eszközzel készítek szalagokat. A húst lesózom.)15-20 percig vízben áztatom a tésztát. Addig a narancs színű hozzávalókat egy kis tálba jól összekeverem, majd félreteszem.Előveszek egy wokot és két evőkanál forró kókuszolajon lepirítom a csirke csíkokat, mikor már kezd aranybarna lenni, hozzáteszem a fokhagymát, a salotta hagymát, (a bambuszrügyet és a chilit). Fél percig közepes hőfokon kevergetem.Kihúzok mindent a wok szélére és a közepére ütöm a tojást. Megkeverem, mintha rántottát készítenék. Szélre húzom.A közepébe teszem a beáztatott tésztát és ráöntöm a bekevert szószt. Összesütöm az egészt. 1-2 percig kevergetem.Hozzáadom a babcsírát és a sárgarépát. Még 1 percig kevergetem.Egy tálra halmozom és megszórom a tört mogyoróval, az aprított koriander zölddel és az újhagymával. Egy lime gerezdet teszek a tetejére.Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

Címkék

Keleti