Oroszkrém torta

  • 2021.03.12.
  • 3

Puha piskóta, vaníliás-tejszínes krém, mazsola, narancs - szeretem ezt a tortát! Nem csak megkóstolni és enni (nagyon finom), hanem elkészíteni is, mert nagyon egyszerű és szép.
A torta alappiskótáját különösen ajánlom figyelmetekbe, mert egy igazán magas torta alap, ami azután sem esik össze, miután kivettük a sütőből.
Ezt a tortát még tavaly január végén készítettem a férjem 50. születésnapjára (tehát már több, mint 1 éve). A recept szerepel a süteményes könyvemben is új receptként, tehát a könyvből már ismerős lehet a fotó. Úgy gondoltam, megosztom veletek itt a blogon is. (A süteményes könyvem a kedvenc receptjeimmel ezen a linken megvásárolható: > www.pottyosotthon.hu )
Hozzávalók a piskótához: 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformához 4 közepes tojás 25 dkg porcukor 20 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 8-10 evőkanál víz
A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor 5 dl tej 8 evőkanál kristálycukor 2 evőkanál vaníliás cukor 1 csomag expressz zselatin fix 3 dl cukrozatlan habtejszín 1 evőkanál rumba áztatott 4-5 dkg mazsola (elhagyható)
A díszítéshez: narancs szeletek 1 marék apró darabokra vágott mogyoró vagy dió