Pizzás kifli

  • 2020.10.03.
  • 4

Nagyon egyszerű teljes kiőrlésű tésztáról van szó. Tulajdonképpen pizza tészta, a kedvenc teljes kiőrlésű pizza tésztám a pihe-puha, laza állagával, amit a blogon megtaláltok (több receptnél is, mert imádom). Pizzakrémes kifli is szerepel már a blogomon, amit 8 éve osztottam meg, de ez most egy kicsit más. Valóban nagyon egyszerű - a tészta is (liszt, víz, élesztő, só, olaj), meg a töltelék is: ketchup + sajt páros, amit a kisfiaim imádnak és mi is, ezáltal nálunk tökéletes uzsonna vagy hétvégi nasi, amikor csak úgy kerülünk-fordulunk a lakásban, és 'elmajszolunk' egyet-egyet a hétvégi tennivalók közben. Sőt, kirándulásra is tökéletes. Tegnap direkt emiatt készítettem: egyrészt délutáni nasinak a fiuknak, mire hazahozom Őket az óvodából, iskolából, illetve ma nem leszünk itthon, úgyhogy egy részét eltettem mára, útravalónak.Pontosan 1 éve próbáltam ki először a ketchup és sajt párost pizzás péksütihez. Azelőtt soha nem használtam ketchupot pizzás sütihez, pizzához meg pláne. De hát kinek van mindig ideje hosszabb ideig rotyogtatni a paradicsomszószt pizza készítéskor...? Ami egyébként szintén nagyon finom, de csak akkor készítem, amikor több időm van rá. Bár tartósítani is lehetne nagyobb mennyiséget, de bevallom, azzal még nem próbálkoztam. Szóval, ne idegenkedjetek a ketchup, sajt párostól ennél a kiflinél, mert tényleg nagyon-nagyon finom! Imádjuk!
Hozzávalók:48 db kiflihez2 dkg friss élesztő1 csapott evőkanál kristálycukorkb. 1,9 dl langyos víz (190 ml)12,5 dkg finomliszt12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt1 csapott teáskanál só2 evőkanál olívaolaj
A töltelékhez:kb. 6-7 evőkanál ketchupkb. 15-20 dkg reszelt trappista sajt(vagy más félkemény sajt)néhány csipet pizza fűszerkeverék
+ 1 kisebb felvert tojás