Sajtos-sonkás tejfölös kifli - teljes kiőrlésű

  • 2020.07.25.
  • 3

Nagyon finom, puha kifli - még másnap is! Sütöttem már rengeteg alkalommal külön sajtos kiflit és külön sonkásat is, de most szerettem volna a kettőt kombinálni úgy, hogy ne legyen száraz a töltelék, emiatt kevertem bele egy kis tejfölt, pici mustárt és majonézt is... Jaj, annyira finom lett! Az egész család odavolt érte, de komolyan! Imádni való!Hozzávalók:24 darabhoz12,5 finomliszt12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt1,5 dkg friss élesztő0,9 dl tej (90 ml)1 csapott teáskanál sókb. 10 dkg tejföl12 dkg olvasztott vaj (langyosra hűtve!)A töltelékhez:8 dkg szeletelt sonka4-5 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar, pannónia stb.)2 kávéskanál mustár2 teáskanál majonéz7-8 dkg tejfölsó ízlés szerintőrölt fekete bors ízlés szerint+ a tetejére 1 tojássárgája pár csepp vízzel keverveés 2-3 dkg reszelt sajtA pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:www.pottyosotthon.huElkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben morzsoljuk el, futtassuk fel.A liszteket szitáljuk át, keverjük össze - a sóval is. Adjuk hozzá a tejfölt, majd az olvasztott vajat, végül a felfuttatott élesztős tejet. Dagasszuk sima, ruganyos tésztává. Jó lágy legyen, de ne ragadjon. (Ha nem megfelelő az állaga, akkor pici liszt vagy tej hozzáadásával korrigáljuk.) Letakarva duplájára kelesztjük.A töltelékhez vágjuk a sonkát apró kockákra és keverjük össze a többi hozzávalóval.A megkelt tésztát vegyük ketté. Nyújtsuk ki az egyiket kör alakúra (kb. 3-4 mm vastagra), kenjük meg egyenletesen a töltelék felével, vágjuk 12 egyforma cikkre, majd csavarjuk fel. Ugyanígy járjunk el a tészta másik felével is.A kifliket helyezzük sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le a tojássárgája + víz keverékével és szórjuk meg pici reszelt sajttal.Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15-18 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)Munkafolyamatok

Címkék

Sajt Sonka